Yeni Başlayanlar için Kurutulmuş Çiçek Rehberi

Yeni Başlayanlar için Kurutulmuş Çiçek Rehberi

 

Dekorsende ailesi olarak dekorasyon tasarımlarımızda kurutulmuş çiçek kullanmayı çok seviyoruz! Hem sürdürülebilir olması hem de aşırı trend bir ürün olması, bu güzel çiçekleri bizim için çok cazip bir seçenek kılıyor. 

 

Bununla birlikte bahsetmemiz gereken birkaç şey daha var: Farklı kurutma yöntemlerinden, değerlendirebileceğiniz birçok tür seçeneğine kadar kuru çiçekler hakkında tüm bilgilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bilgilerimizin hepsini bu giriş rehberimizde sizler için özetledik, hadi başlayalım!

 

Kuru çiçekler son zamanlarda neden bu kadar popülerleşti?

Kurutulmuş çiçeklerimiz, mağazamızın raflarından adeta uçup gidiyor ve bu ülke genelinde de büyüyen bir trend. Kanaatimizce bunun iki nedeni var:

Kuru çiçeklerin herkes için uygun bir seçenek olması

Basitçe söylemek gerekirse, kurutulmuş çiçekler çiçekçilik dünyasına mükemmel bir giriş kapısıdır. Minimum bakım gerektirir ve uzun süre dayanıklıdır (Birazdan bundan daha ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğiz). Sonuç olarak, gerçek çiçekler gibi göz korkutan bir seçenek değiller ve bakımları oldukça basit. 

 

Doğru ortamda oldukça çarpıcı bir dekor olması da en iyi yanlarından biri!

Kuru çiçeklerin sürdürülebilir olması

İkinci neden ise, kurutulmuş çiçeklerin taze çiçeklere göre genellikle daha sürdürülebilir olmasıdır. Kurutulmuş oldukları için her evde yarı kalıcı,  sabit bir dekor haline gelebilirler.

 

Ancak buradaki "genellikle"yi vurgulamamız gerekiyor. Elbette ki, satın aldığınız tüm çiçeklerin mümkün olduğunca sürdürülebilir bir şekilde tedarik edildiğinden emin olmalısınız; butik çiçekçiler bu konuda genellikle başarılıdır.

 

Kurutulmuş çiçek nasıl yapılır?

Kuru çiçekler çeşitli şekillerde yapılabilir. İnternette biraz gezinirseniz mikrodalgadan silika jel ile kaplamaya kadar birçok farklı kurutma yöntemi görebilirsiniz. Fakat deneyimimize dayanarak en geleneksel yöntem olan hava ile kurutma işleminin buketler için en iyi sonuçları verdiğini görüyoruz.

 

Bir diğer kurutma yöntemi olan şoklama işlemi ise, esasen bir kurutma işlemi olsa da, çiçeklerin şaşırtıcı bir şekilde canlı ve taze görünmesini sağlar ve bu çiçekleri hava yoluyla kurutulmuş çiçeklere göre çok daha esnek kılar.

 

Kurutulmuş çiçekler ne kadar süre dayanır?

Doğru koşullarda muhafaza edildikleri takdirde kurutulmuş çiçekler 1-3 yıl arasına kadar formunu korur. Kurutulmuş çiçekler nemden ve ıslaklıktan hoşlanmazlar, bu nedenle çiçeklerinizi mutfak, banyo ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

 

Kurutulmuş çiçekler alerjiye neden olabilir mi?

Kesinlikle hayır. Kurutulmuş çiçekler polen içermez, bu nedenle bahar alerjisi olan insanlar için mükemmel bir dekor seçeneğidir.

 

Yeni başlayanlar için hazırladığımız kurutulmuş çiçek rehberimizin sonuna geldik. Ev dekorasyonunuzu değiştirme isteği içindeyseniz, stoklarımızda harika bir kurutulmuş çiçek yelpazesine sahip olduğumuzu belirtmek isteriz! Son derece trend olan pampas otlarından, birbirinden güzel ve rengarenk demet çeşitlerine kadar aradığınız her şeyi dekorsende.com'dan veya direkt mağazamızdan temin edebilirsiniz!

 

Kurutulmuş çiçekler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, kendi kurutulmuş çiçek aranjmanınızı nasıl oluşturacağınıza dair en iyi ipuçlarını derlediğimiz blog yazımıza göz atmaya ne dersiniz?

Etiketler: kurutulmuş çiçek, kuru çiçek, rehber, 2022
Eylül 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı