Düğününüzü Süsleyecek Kurutulmuş Çiçek Kullanımları

Düğününüzü Süsleyecek Kurutulmuş Çiçek Kullanımları

 

Beklediğiniz o an geldi! Hayatınızın en özel gününde her şeyin mükemmel olmasını istersiniz. Kendinize gösterdiğiniz özen kadar bütün bir gecenin harika geçmesidir dileğiniz. Düğün mekanınızın nasıl göründüğü de oldukça önem taşımakta. Sahne tasarımı, misafirlerin giriş yeri, masa örtüleri… Hepsi güzel ve birbirleriyle uyumlu olmalı.  Düğününüzün en önemli ve göz alıcı dekoru ise çiçeklerdir. İstediğiniz konseptte organize ettiğiniz gecenizi, çiçeklerle renklendirebilirsiniz. İşte düğününüzü süsleyecek ve herkesi peri masalında hissettirecek kurutulmuş çiçek kullanımları!

 

1.      Gelin Buketi

Farklı tarzlarda ve renklerde seçebileceğiniz birçok çiçek çeşidi bulunuyor. Bu geniş seçenek yelpazesinde tercih yapmakta zorlanmayın diye sizler için birkaç tüyo derledik. Öncelikle düğün temanıza uygun renkte ve tarzda bir çiçek seçmeniz önemli. Nostaljik tarzda bir düğün düşünüyorsanız, daha sade bir görünümü ve krem renkleri tercih edebilirsiniz. Hangi mevsimde olduğunuz da çiçeğinizi seçerken dikkate almanız gereken etmenlerden. Yaz aylarındaysanız daha renkli çiçekler kullanabilirsiniz. Bahar dönemlerinde ise kurutulmuş çiçek bize göre en iyisi.

2.      Nedime Çiçekleri

Düğününüzde diğer her şeyin olduğu gibi nedimelerinizin de uyumlu olması gerekir. Yakın arkadaşlarınız sizden sonra en güzel olması gereken kişilerdir. Nedimelerinize vereceğiniz minik çiçekler, düğününüze tatlı bir hava katacaktır. Genelde aynı renk veya elbise giyen nedimelerin çiçeği sizinkinden farklı olmalı. Ancak aradaki uyumu kaybetmeyin! Nedimelerinizin bileklerine veya saçlarına takacakları kurutulmuş çiçekler, düğününüze hoş bir görünüm katacaktır. Aynı zamanda düğününüzde bütünlüğü yakalamanızı da sağlayacaktır.

3.      Düğün Arabası Çiçeği

Düğün arabaları, düğün gecenizin olmazsa olmazıdır. Düğün alanına giriş yapacağınız arabanızın da şık ve uyumlu olması gerekir. Düğün temanıza uygun bir süsleme ile arabanızı uyumlu hale getirebilirsiniz. Gelin buketi aranjmanınızın arabaya uygun boyuttaki versiyonunu kullanabileceğiniz gibi bir benzeriyle de süslemeler yapabilirsiniz. Arabanın ön kısmı çiçek süslemeleri için uygundur. Bununla birlikte kapı kolları veya bagaj kısmı da süslemelerin güzel görüneceği yerlerdendir. Kurutulmuş çiçeklerle süslediğiniz düğün arabanız, retro bir görünümle herkesi hayran bırakacaktır. Ancak araba süslemesini sade tutmayı unutmayın!

 

 

 

4.      Damat Yaka Çiçeği

Hayatınızı birleştireceğiniz kişi ile uyumunuz uzaktan bile bellidir. Ancak düğün gününüzde de uyumlu olmalısınız. Bu nedenle, gelin çiçeği ile damat yaka çiçeği de birbiriyle dengede olmalı. Damatlık ne renk olursa olsun ona uygun bir çiçek bulmak mümkün. Genellikle sade ve tek renkte olan damatlıkları renkli bir kurutulmuş çiçekle hareketlendirmek çok şık görünmektedir. Gelin çiçeğinin bir parçasını damat yaka çiçeği olarak kullanmak damat ile gelin arasındaki uyumu artırır. Damadın en yakın arkadaşları da yakalarına çiçek takabilir. Böylece düğündeki bütünlük tamamlanmış olur.

5.      İçecek Süsü

Düğününüzde misafirlerinize vereceğiniz ikramları çiçeklerle süslemek kulağa hoş gelmiyor mu? Tabakların veya bardakların kenarına iliştireceğiniz ve hatta içeceklerin içine bile katabileceğiniz kurutulmuş çiçekler, misafirlerinizi çok memnun edecektir. Büyüleyici görüntülerin etkisiyle ikramların tadı da güzelleşecektir. Görsel olarak düğününüze şıklık katacak bu kurutulmuş çiçeklerin etkisine inanamayacaksınız!

Etiketler: kuru çiçek, kurutulmuş çiçek, özel günler, 2022
Eylül 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı