Kurutulmuş Çiçek Aranjmanı Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş Çiçek Aranjmanı Nasıl Yapılır?

 

 

Kurutulmuş çiçek aranjmanları, her yaşam alanına uzun süren doğal bir güzellik katar. Aldığınız kurutulmuş çiçekleri ve otları hazırlama, şekillendirme ve sıralama süreci göz korkutucu görünüyor olabilir. Fakat kendi muhteşem buketlerinizi yapabilmeniz için gereken tek şey yalnızca biraz pratik. Bu yazımızda kurutulmuş çiçek aranjmanı hazırlamaya dair tüm favori tüyolarımızı sizlerle paylaşıyoruz!

Malzemelerinizi hazırlayın

İyi bir aranjman oluşturmanın gereksinimlerinden biri, çiçeklerinizi tek tek incelemektir. Bu yüzden öncelikle bütün çiçeklerinizi birbirinden ayırmalı ve tek tek yanyana dizmelisiniz.

 

Dizdikten sonra saplar, yapraklar, ve çiçekler arasındaki mesafeyi çok dikkatli bir şekilde açın. Bunu yapmanız, çiçeklerinizin daha volümlü ve kabarık görünmesini sağlayacaktır. Bu işlemi yaparken dikkatli olun, fakat birkaç parçayı yanlışlıkla kırarsanız dert etmeyin.

 

Çiçek ve otlarınızın sap uçlarında kalan yaprakları temizleyin. Bu işlem, aranjman yapmanızı kolaylaştıracak ve çok daha toplu ve düzenli bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. 

Püf Noktalar ve Tüyolar

Artık kurutulmuş çiçek aranjmanı oluşturmanın temel bilgilerine sahip olduğunuza göre, becerilerinizi genişletmek ve farklı aranjmanlar denemek için aşağıda sizlere verdiğimiz ipuçlarını ve püf noktalarını kullanabilirsiniz.

 

Kurutulmuş çiçek ve bitkilerinizi keserken mutlaka azar azar keserek başlayın. Gerektiğinde biraz daha kısaltabilirsiniz fakat çok fazla keserseniz bunun geri dönüşü olmaz.

 

Dallarınızı vazonuza veya buketinize mutlaka çapraz bir şekilde yerleştirin. Bu işlem, aranjmanınızın hem daha doğal görünmesini sağlayacak hem de katı ve dik bir görünümde olmasını önleyecektir.

 

Aranjmanınızı düzenlerken tek bir tarafa odaklanmayın. Düzenlediğiniz sırada aynı anda her bir taraftan aranjmanınıza müdahale etmeniz, daha eşit ve hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Aranjmanınızı hazırlarken arada durun ve geri çekilin. Aranjmanınızı uzaktan inceleyin. Hazırlama sırasında her şey harika gözükebilir, fakat bazen gerçekte nasıl gözükeceğini görebilmek için ara verip birkaç adım uzaktan incelemek gerekir. Aranjmanınızın iyi göründüğünden emin olabilmeniz için bu işlemi periyodik olarak yapmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Eğer kurutulmuş çiçek aranjmanınızın iyi göründüğünden emin olamıyorsanız kesinlikle pes etmeyin! Aranjmanınızdan bir saatliğine, bir günlüğüne, hatta gerekirse birkaç günlüğüne uzaklaşın. Hazır olduğunuzda tekrar aranjmanınıza dönmeniz, deneyiminizin verdiği tecrübeyle size yeni bir bakış açısı sağlayacaktır.

 

Her şeyden önemlisi: Fazla düşünmeyin ve eğlenin! Günün sonunda aranjmanınız çiçeklerden oluşuyor, ve çiçekler her zaman güzeldir. Tıpkı sizin gibi!

 

Size verdiğimiz tüyoları kullanarak bir kurutulmuş çiçek aranjmanı oluşturmaya hazır mısınız? Oluşturduğunuz aranjmanları @dekorsende’yi etiketleyerek Instagram’da paylaşın!

Etiketler: kurutulmuş çiçek, çiçek aranjmanı
Nisan 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı