Yapay Dikey Bahçe Edinmeniz için 4 Neden

Yapay Dikey Bahçe Edinmeniz için 4 Neden

 

Yapay dikey bahçeler, bahçe ve peyzaj kullanımları için oldukça güvenilir bir alternatiftir. Bu ürünler sayesinde, kısa sürede ve kendinize özel, doğal görünümlü bir harikalar diyarına sahip olabilirsiniz!

 

Yapay dikey bahçe, hem iç hem de dış dekorasyonda her zaman popüler olmuş bir dekorasyon seçeneğidir. Eğer sosyal medyada aktif biriyseniz, bitkilerle dekore edilmiş bir yaşam alanının fotoğrafları Instagram'da kolayca beğeni toplayabilir. Ancak, çiçeklenme anından önce baş etmeniz gereken maliyetleri ve vakit alan bakım gereksinimlerini herkes kaldıramaz/karşılayamaz. Bu sebeple en iyi alternatif olarak size yapay bitkileri ve dikey bahçeleri öneriyoruz. 

 

1. Çok Yönlü Uygulama Seçenekleri

Peyzaj tasarımınızı tamamlamak adına yapay bir dikey bahçe herhangi bir yere kurulabilir. Yemyeşil bir duvara sahip olmak her zaman göz alıcıdır. Çiçekler ve tomurcuklar, yemyeşil yapraklar ve tatlı sarmaşıklar, odaya giren tüm misafirleri memnun eder. Yapay dikey bahçeler, hem konut hem de ticari sektör kullanımlarında sizi asla yarı yolda bırakmaz. Yapay dikey bahçeleri ister bahçenizdeki duvarlarda dekor amaçlı kullanabilir, isterseniz de çitlerinize monte ederek özel alanınız için oldukça hoş görünümlü bir nevi perde sağlayabilirsiniz.

 

2. İç Isıtan Rahat bir Atmosfer

Yapay dikey bahçeler daima göze hoş gelir. Bu bahçelerin yatıştırıcı etkisi, sinirlerinizi anında gevşetir ve sizi rahatlatır. Bu etki, sizler için psikolojik olarak sakin ve dingin bir atmosfer yaratacaktır.

 

Bir diğer olumlu yanlarından biri de, bir ses emici olmasıdır. Resepsiyon alanını ofis odalarından ayırmak için bir bölücü olarak dikey bahçeleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Böylece beklenmedik bir ziyaretçiniz geldiğinde çalışanlarınız rahatsız olmayacak ve dikkatleri dağılmayacaktır.

 

3. Bakım Gereksinimi Yok

Canlı bitkileri büyütmek zaman ve çaba gerektirir. Özellikle dikey bahçelerin bakımı çok zorlu bir görevdir. Örneğin, bir dikey drenaj sistemi oluşturmanın zorluğunu düşünün. Yapay dikey bahçe plakaları sayesinde, bu bakım süreçleri için endişelenmenize gerek yok. Düşen yaprakları temizlemenize, iç mekan sıcaklığını bitkilerinize göre ayarlamanıza, en iyi güneş ışığı için bitkileri oraya buraya taşımanıza artık hiç gerek yok! Bu yapay bitkiler, her zaman muhteşem görünecekler ve öyle de kalacaklar.

 

4. Sağlık Faydaları

Yapay dikey bahçelerin oksijen üretemediği veya iç mekan havasını temizleyemediği doğrudur. Ancak bir dizi bilimsel araştırmalar, sadece yeşil bitkilere bakmanın dahi sağlığınız için faydalı olabileceğini göstermektedir.

 

1. Gözlerinizi rahatlatır,

2. Sinirlerinizi sakinleştirir,

3. Ruhunuzu tazeler.

 

Yapay yapraklar oksijen üretemez, fakat aynı zamanda toksik gaz da üretmezler. Hiçbir toksin içermezler.

 

Üstelik yapay dikey bahçelerde koku ve polen de bulunmaz. Bu yapay bitkiler, alerjisi ve evcil hayvanı olan kişiler için oldukça ideal bir seçimdir.

Etiketler: yapay dikey bahçe, dikey bahçe, yapay bahçe, dış dekorasyon, 2022
Eylül 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı