Yapay Çiçeklerinizin Ömrünü Uzatacak Temizlik ve Bakım Önerileri

Yapay Çiçeklerinizin Ömrünü Uzatacak Temizlik ve Bakım Önerileri

Yapay çiçeklerinizi su ile yıkayabilirsiniz.

Akan bir suyun altında nazik bir biçimde kısa bir süre tutarak tozlarından arındırabilir, yıkama işlemi sonrasında ise kuru bir bez yardımıyla hafifçe silerek üzerindeki su damlacıklarını kurulayabilirsiniz. Bu işlemi yumuşak hareketlerle gerçekleştirmeniz yapay çiçeğin yıpranmasını engelleyecek ve daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Yıkama işlemi sonrasında yapay çiçeğinizi ters bir biçimde tutarak kısa bir süre kurumasını bekleyebilirsiniz


Sprey şişe yardımıyla ıslatarak yıkayabilirsiniz.


Satın aldığınız yapay çiçeği suyun altında yıkamak istemiyorsanız eğer sprey bir şişeden yardım alabilirsiniz. Içini su ile doldurduğunuz sprey şişe ile yapay çiçeğin dallarına ve çiçeklerine su püskürterek ıslatabilir sonrasında yine kuru ve yumuşak bir bez yardımıyla tozlarından arındırabilirsiniz.


Püsküllü bir fırça yardımıyla tozlarından arındırabilirsiniz.


Satın almış olduğunuz yapay çiçek yapısı bakımından yıkamaya uygun değilse eğer, püsküllü toz fırçaları ile temizleyebilirsiniz. Hem yaprakların hemde çiçeklerin üzerindeki tozları yumuşak hareketlerle fırçalayarak, arındırabilir, böylece fazla enerji harcamadan ilk günki görünümlerine kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.


Elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsiniz.


Elektirik süpürgesi yardımıyla yapay çiçeğinizi etkili bir biçimde temizleyebilirsiniz. Ancak bu yöntemi kullanırsanız eğer dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle yapay çiçeğinizde küçük parçalar bulunuyorsa eğer süpürgenizin bu parçaları yutmaması için çekim gücünü en alt seviyeye getirmelisiniz. Elektrik süpürgesinin ucunu bire bir çiçeğin üstüne tutarak değil hafif bir mesafe bırakarak süpürürseniz eğer daha sağlıklı olacaktır. Eğer yapay çiçeğinizin malzemeleri hassas ise, bu yöntemi çiçeğe zarar vermemesi açısından önermiyoruz.


Yapay çiçeğinizin üzerinde bir leke var ise,


Istemeden de olsa, yapay çiçeğinizin üzerinde leke oluştuysa eğer sirkeli bir su ile lekelenen bölgeyi silebilir ya da bulaşık deterjanı yardımıyla istenmeyen lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu işlem sonrasında yapay çiçeği iyice durulamanızı öneririz böylece iz bırakmayacaktır.


Su ile yıkanamayan yapay çiçekler için


Yapay çiçekler çeşitlerine, malzemelerine ve modellerine göre değişiklik gösterir. Su ile temas etmemesi gereken yapay çiçekler için kullanılacak en uygun yöntem ağzı kapatılabilen bir kutu ya da torbaya bir miktar tuz döküp, yapay çiçeği içine yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatarak yaklaşık bir dakika kadar silkelemektir. İşlem bittiğinde yapay çiçeğinizi kutu veya poşetinden çıkardıktan sonra tozlarından arındığını ve yapraklarının parladığını görebilirsiniz. Bu yöntemi özellikle kumaş yada köpük kullanılan yapay çiçeklerde uygulayabilir, yorulmadan pratik bir biçimde temiz kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: Deneme
Ocak 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı