Söz, Nişan Dekorasyon Fikirleri

Söz, Nişan Dekorasyon Fikirleri

Söz ve Nişan Olmazsa Olmazları

Geleneklerimiz olmazsa olmazlar; kahve servisleri, nişan tepsileri,hediyeler... Hepsi bir o kadar güzel bir o kadar da farklılık yaratmak istediğimiz noktalar değil mi? Her gelinin kendi tarzına, yaşamına, sevdiği şeylere uygun olarak bir hayal gecesi hazırlaması artık mümkün. Her şey elimizin altında; sadece planlı olmalı ve seçenekleri gözden geçirmeliyiz.

Konsept Belirleme

İlk olarak konseptinizi belirlemeniz gerekli. Kendi zevkinize göre, renklere, objelere göre bu aşamayı belirleyebilirsiniz. Hatta beğendiğiniz görselleri biraraya getirerek ortaya çıkartacağınız hava sizin için belirleyici bir nokta olabilir. Hatta daha da ileri giderek tek tek bir şey bile konseptinizi yaratabilir. Mesela "yuvadan uçan kuş" konsepti ile birlikte birçok elemanı bir araya getirebilirsiniz. Bu noktadan itibaren neler mi yapılır? Dallar ve yeşil yapraklarla süslenmiş bir ortam, ağaçlara asılmış kuş objeleri, kafesler... Hatta nişan tepsinize küçük bir kuş bile kondurabilir, mini kafeslerin içine lavanta keseleri koyabilir, kafesten bir pasta bile yapabilirsiniz. Her şey sizin hayal gücünüzle belirlenecek.

Bu yılın trendleri arasında kuru çiçekler ve doğal görünümlü jüt çiçekler olduğunu da unutmayın! Konsept belirlendikten sonra hazırlanacaklar listesi hazırlayalım:

Neler Yapılacak?

  1. İlk olarak partinin yapılacağı yer önemli. Kişi sayısı ve organizasyonun içeriği buna göre belirlenebilir.

  2. Evde küçük bir kutlama için gereklilikler daha az. Örneğin dışarıda bir organizasyon yapılacaksa oturma grupları ve her masanın da konsepte göre süslenmesi gerekebilir. O yüzden mekan seçimine göre nelerin dekore edileceğine kararı siz verin.

Hediyelik Eşya Olarak Ne Verilmeli

Hediyelik eşyalar birbirinden çeşitli olabilir. Size en uygun olanını belirlemek öncelikle hediye paketinden ne çıkmasını istediğinize bağlı. İsterseniz kuru meyveler, isterseniz çiçek, isterseniz reçel bile verebilirsiniz. Sonrasında neyin içerisine koyacağınız ve nasıl tasarımını yapacağınız geliyor. Bu konuda da tamamen www.dekorsende.com dan yararlanabilirsiniz. Hatta şimdi bir göz atın! 

Masa Düzeni Nasıl Olmalı

  1. Öncelikle dekorasyonda nasıl ilerlemek istediğinize karar verin. Çoğu nişan partisi düğün ile benzer yada aynı temalarda yapılıyor.

  2. Masanın olmazsa olmazı yiyecek ve içecekler! Konseptinizin rengine göre servis tabakları kullanmayı unutmayın.

  3. Kalabalık bir ev partisinde daha sonra yorulmamak için çözüm belli; plastik tabak ve çatal bıçak takımları. Üstelik özel desenleriyle masanızda çok şık görünecekler.

  4. Masayı sadece yemeklerle doldurup bırakmak olmaz tabi. Minik mumlar ve kendiniz hazırlayabileceğiniz mumluklarla masanızı dekore edebilirsiniz. 

  5. Renk için aralara kuru veya yapay çiçekler serpiştirmeyi unutmayın.

Nişan Tepsisi

Her şeyin tamamlayıcısı, gecenin en özel objesi o! Nişan tepsiniz de tüm konseptinizle uyumlu olsun isterseniz dilerseniz kendiniz tasarlayabilir, dilerseniz gümüş bir tepsi üzerine çiçekler atarak yüzüklerinize hoş bir alan yaratabilirsiniz. Sadece unutmayın, yüzükleriniz tepsinin içinde parlamalı; gece boyunca sizin parladığınız gibi.

Sıra Süslemelerde

Son yılların en sevilen trendi natürel malzemeler! Rafya, jüt, çuval gibi materyaller bu doğallığı yakalamanıza yardımcı olabilir. Yanında kombinleyeceğiniz kuru çiçekler de sade ancak şık bir dekorasyon elde etmenize yardımcı olacak. 

Dev saksılar, evin farklı köşelerinden çıkacak aydınlatmalar partinin olmazsa olmazları!

Etiketler: Söz, Nişan
Nisan 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı