Şoklanmış Bitki Nedir? Nasıl Elde Edilir? Kurutulmuş Çiçekten Farkı Nedir?

Şoklanmış Bitki Nedir? Nasıl Elde Edilir? Kurutulmuş Çiçekten Farkı Nedir?

Şoklanmış Bitki Nedir?

 

   Şoklanmış bitki, gerçek bitki ve çiçeklerin silika jelle enjekte edilmesi işlemi ile elde edilir. Silika jel, bitkilerin öz suyuna girerek ve bitkiye nüfuz ederek canlı görüntüsünün ve doğal güzelliğinin korunmasını sağlar.

 

 

 

 

 

Şoklanmış Çiçeğin Kurutulmuş Çiçekten Farkı Nedir?

 

 

   Şoklanmış çiçeklerin kurutulmuş çiçeklerden farkı, ekolojik bir kimyasal işlemden geçmeleridir. Bu işlem sayesinde çiçekler, kurutulmuş çiçeklere göre çok daha canlı ve başarılı bir şekilde renklerini ve şekillerini korurlar. Şoklama işlemini bir nevi mumyalama işlemi gibi düşünebilirsiniz.

 

   Bu sebeple, eğer gerçek bir bitki istiyorsanız fakat bu bitkinin canlı olmasını istemiyorsanız, şoklanmış bitki ve çiçekler sizin için ideal bir dekorasyon seçeneği olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Şoklanmış Bitki Edinmenin Avantajları

 

Bakım İhtiyacının Olmaması

   Canlı bitkilerin ihtiyacı olan gübre, gün ışığı, su ve toprak gibi çevresel gereksinimlere ve besinlere şoklanmış bitkilerin ihtiyacı yoktur.

 

Temizliğinin Kolay Olması

   Şoklanmış bitkilerin bakımı çok kolaydır; uzaktan süpürge tutularak ve kuru bir bezle hafifçe silinerek tozlardan kolayca arındırılabilirler.

 

Dekorasyon Seçeneğinin Sınırsız Olması

   Yüzlerce farklı renk ve cins seçenekleriyle şoklanmış bitki ve çiçekler, birçok dekorasyon fikrinin hayata geçirilmesinde gönül rahatlığıyla kullanılabilirler.

 

Köklerinin Olmaması

   Şoklanmış bitki ve çiçeklerin kökleri kesildiği için dekorasyonda en dar alanlara dahi yerleştirilebilir.

 

İnsan Sağlığına Zararlı Bir İşlemden Geçmemiş Olmaları

   Şoklanmış bitkilerin geçtiği işlem hiçbir şekilde insan sağlığına zararlı olmadığı için ister çocuklarınızın odasında ister kendi odanızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 

 

Bonus: Şoklanmış Çiçekleriniz için Harika Bir Dekorasyon Fikri

 

 

 

 

 

   Şoklanmış bitki ve çiçeklerinizi sergileyebileceğiniz harika bir dekorasyon fikrine hazır mısınız? Dilediğiniz şoklanmış çiçeklerin dallarını keserek istediğiniz düzende yerleştirin ve derin bir çerçevenin içine yapıştırın. Bu çerçevelerden birkaç tane yaparsanız ve duvara yan yana montelerseniz, hem duvarınızda çok şık duracak bir dekor elde edeceksiniz hem de çiçeklerin canlılığı ve renkleriyle odanıza neşe dolacak!

 

 

 

 

Etiketler: Kurutulmuş Çiçek, Şoklanmış Çiçek, Şoklanmış Çiçek Avantajları
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı