SEVGİLİLER GÜNÜ 2021

SEVGİLİLER GÜNÜ 2021

Sevgililer Günü Dekorasyonu

 

       Evet, karantina döneminde tecrübe edindiğimiz her özel günde olduğu gibi bu sevgililer gününde de evdeyiz! Çok bunaldık, restoranlar kapalı, pasaportlar evde çekmecede duruyor, otellere ulaşım zorlaştı. Ne yapacağız bu sevgililer gününde? Sıradan kalpler, balonlar istemiyoruz. Adeta şık bir ortamda şımartılmak için gün sayıyoruz. Peki, bu sevgililer gününde ne yapmalı? Sevgilinizle baş başa ama sıra dışı bir ortam yaratmak için size birkaç tüyomuz var! Şık bir sofra çok emek sarf etmeden nasıl hazırlanır? Sizler ve kendim için kafamda oluşturduğum sevgililer günü masa dizaynı hem şık hem de hazırlaması çok keyifli! İnsanın aradığı şıklığı ve konforu kendi evinde bulması çok zevkli! Buyurun bu önerileri beraber inceleyelim.

    Belki evinizde bu listedekilerin bazıları yok. O halde size önereceğim web sitelerine ve instagram hesaplarına hızlıca göz atmanızı tavsiye ederim. Mumlar, çiçekler, Amerikan servisleri, peçete ve peçetelikler hatta sofra grubu ürünler, catering önerileri ve mükemmel tatlı tarifleri…

     İşte hepsi bu yazıda!

 

Sevgililer Günü için Masa Dekorasyonu

 

2 Kişilik Romantik Masa Tasarımı İçin Olmazsa olmaz Öneriler!

 

  • Mis gibi kokan çiçek buketi
  • Mum
  • Mumluk- Şamdan
  • Masa örtüsü
  • Peçete
  • Peçetelik
  • Yemek takımı
  • Kristal bardak
  • Eve servis Restoran/Catering Önerileri
  • Tatlı Tarifi
  •  
  •  

Canlı çiçek olmazsa olmaz!

 

            

 

     Türkiye’nin her iline kurulduğu günden bugüne adres fark etmeksizin mutluluk götüren: BEYAZLALE ÇİÇEKÇİLİK. Her kesime hitap eden ister yerli isterseniz ise ithal çiçeklerle hazırlanmış olan birbirinden zevkli mis kokulu çiçek buketlerimize bir göz atmanızı öneririz!

https://www.instagram.com/beyazlalecicekcilik/

 

  

 

 

Firma sahibi olan Mert Bey- kendisi abim olur - çiçeklerle duygusal bağ kurarak birbirinden güzel, özel tasarım tanzimler yaptırır.

 

Kendisine sorduğumuzda bu senenin en çok tercih edilen çiçeklerinin kırmızı gül olduğunu dile getiriyor. Farklı dokunuşlarla geleneksel yargıları kırıp çok hoş tasarımlar yaptığını siz de instagram sayfamızı ziyaret ederek tanık olabilirsiniz.

     Sizleri düşünerek yenilediğimiz sitemizde, aradığınız ürünü bulmak artık çok daha kolay! Yenilenen Dekorsende sitemizde yapay ve kuru çiçekleri öne çıkarırken dekorasyon ürünlerini de unutmadık. Aradığınız ürünü rahatlıkla bulmanız için hem görsel hem de çeşitlilik açısından sitemizi yeniden tasarladık. Diğer özel günlere hitap ettiğimiz gibi bu özel günde de sizleri yalnız bırakmamak adına diğer markalarla da iş birliği içerisindeyiz. Dekorsende.com’ da sadece finalize ürün sunmakla kalmayıp interaktif bir şekilde bizden aldığınız ürünlerle sizin de kendi tasarımlarınızı oluşturabileceğiniz bir site haline getirdik. Her zaman sizleri daha iyi hissettirebilmek adına çalışan Dekorsende ekibi olarak sevgililer gününde de oldukça şık ürünler ve önerilerle sizlere eşlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Masanızda ortamın havasını değiştirecek eskitme şamdanlar (https://www.dekorsende.com/ahsap-eskitme-samdan-23-cm), içerisine yerleştireceğiniz mum ile renkli cam fenerler (https://www.dekorsende.com/cam-kadeh-mumluk-murdum-13-cmromantik bir hava yaratacaktır. Kendi bahçemizden özenle topladığımız çiçekleri kurutarak uzun süreli kullanabileceğiniz bir forma getirdik. Bakım istemeyen, aynı zamanda farklı renkleriyle de her ortama eşlik eden kurutulmuş çiçekler evlerin vazgeçilmez dekoru haline geldi.  Sizler de hem vazolarınızda hem de masalarınızda şık bir hava yaratmak için kurutulmuş çiçeklere göz atmalısınız. Bu özel günü daha da özel kılmak  için sitemizi ziyaret edip siz de ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Sizler için ürünlere daha rahat ulaşabilmeniz adına ürünlerin linklerini ve görsellerini de eklemek istedik.(https://www.dekorsende.com/ahsap-eskitme-samdan-18-cm), (https://www.dekorsende.com/ahsap-eskitme-kutuk-mumluk-orta

 

 

Beyazlale
 X
Maison G Home Couture

 

                                                                  

 

(Görseldeki resimlerin linki: https://www.dekorsende.com/ahsap-eskitme-samdan-18-cm, https://www.dekorsende.com/ahsap-eskitme-samdan-23-cm, https://www.dekorsende.com/kurutulmus-cicekhttps://www.maisonghome.com/valentines)

 

 

 

 

Masa örtüsü, peçete ve/veya Amerikan servisi için öneriler:

Tarzına bayıldığımız, hatta her fırsatta sık sık alışveriş yaptığımız, birlikte çalışmaktan çok keyif aldığımız bir marka önereceğim şimdi.

 

Maison G Home Couture!

 

     Sahibi olan Gül Özusta Erinç hem güzel gülüşü ve görüntüsüyle hem de masa tasarım zevkiyle her zaman hayran bırakan biri olmuştur. Kendi zevkini ortaya cesurca döken Gül, kısa sürede Kadın girişimci olarak başladığı tekstil sektöründe hızlıca büyüdü. Serüvenine İzmir’de başlayan Maison G Home, bugünlerde Los Angeles, İstanbul, Gaziantep, Adana ve İzmir’de seçkin mağazalarda yerini alıyor. Ayrıca ürünlerini online siteleri olan www.maisonghome.com ‘dan da bulabilirsiniz!

 

 

(Görsel Linki: https://www.maisonghome.com/valentines) https://www.dekorsende.com/kurutulmus-cicek)

 

 

Maison G Home Couture’dan Mesajınız var!

 

     Doğal taş, mermer ve dokulu ahşap masalar için masa örtüsü pek önermiyoruz. Masanın doğal dokusunun güzelliğini vurgulamak için, runner ve Amerikan servis kombinleri tercih edebilirsiniz. Masa başlarına Amerikan servis, orta bölümlere ise runner kombinleri yaparak; daha modern bir şıklık yakalıyoruz. Maison G olarak önerimiz, peçete boyutunun 45*45 cm'den küçük olmaması. Daha modern bir stil yakalamak için, dikdörtgen yerine kare Amerikan servisleri tercih edebilirsiniz. Amerikan servisinizin bir kısmını masadan sarkıtarak, daha zengin ve daha modern bir tarz yakalamanız mümkün... Beyaz ketenden vazgeçemem diyorsanız, peçete ve Amerikan servislerinin nakış renklerini 

birbirinden farklı, tonsürton renkler seçerek, hem zamansız hem modern sofralar yaratabilirsiniz.

Sevgililer Günü Masa Tasarımı için ise;

(Görsel Linki: https://www.maisonghome.com/valentines) https://www.dekorsende.com/kurutulmus-cicek, https://www.dekorsende.com/cam-kadeh-mumluk-gumus-13-cm)

     Sofra takımlarımızı tasarlarken, Maison G ruhunun vazgeçilmezi olan eklektik şıklığı göz önünde bulunduruyoruz. Farklı doku ve renklerdeki kumaşları birlikte kombin yapılabilir şekilde tasarlıyor ve müşterilerimize sunuyoruz. Tekdüzelikten uzak bir şıklık yakalamak için farklı kumaşları bir arada kullanıyor veya bir kumaşın tonsürton renklerini birlikte kullanıyoruz. Kış sofraları için keten ve kadifeyi buluşturan Allure sofra takımımız, en sevilen ürünlerimizden biri... Sevgililer Günü soframızda da, bordo Allure peçete ve amerikan servisi ilk tercihimiz oldu. Kadifenin şıklığı ile ketenin zarif birlikteliği, kırmızı çiçekler ve şamdanlarla daha da romantik bir stil kazandı. Kadeh ve çatal takımlarımıza uygun olarak, altın veya gümüş peçete yüzükleri tercih edebilirsiniz. Biz, altın rengi peçete yüzükleri ile bordo kadifeyi daha da ortaya çıkardık bu soframızda... İkinci sofra stil önerimizde ise, kişiye özel üretilen Bespoke Juliet peçeteyi kullandık. Kişiye özel üretilen, harf nakışlı peçeteler misafirlerinizi özel hissettirmek için kesinlikle ilk tercihiniz olmalı...

 

 

Eşsiz Lezzet! Kürkçü Dükkanı Lokanta!

 

 

Madem bu sene evdeyiz, bu özel günü yemek yapmak yerine kendimizi şımartarak geçirmek isteyeceğimiz aşikar.J

     2019 yılının sonlarına doğru açılmış olan Kürkçü Dükkânı eşsiz lezzeti ve müzik anlayışı ile İzmirliler için vazgeçilmez olmuştu! Açıkçası benzersiz atmosferinden geri kalmış olsak da, yan kapı komşumuz olan Kürkçü Dükkânı bizi lezzetlerinden hiç mahrum bırakmadı. Fiyat politikasında her zaman mütevazılığı tercih eden firma sahibi, kendi yetiştirdiği besi hayvanları (@kürkçükasabı) , taze yeşillikleri (@kürkçününbahçesi) ile leziz yemek ve lezzetler peşinde! Ayrıca kokteylleri de ayrı güzel. Şu günlerde hazırlamış oldukları kokteyl mixleri hafta sonlarımızın kahramanı! Spotify’dan erişmiş olduğumuz güzel müzikleri, #kürkçüevde menüleri ve kokteyl mixleri ile kendimizi şımartmaya devam!

 

 

Sevgililer gününe özel #kürkçüevde Paketi!

Şarküteri tabağı:

  • Kuzu kotto, füme kuru et, biberli noar

Paylaşımlıklar:

  • Carpaccio
  • Pancar ve keçi peyniri
  • Turşulu et
  • Mevsim cacık
  • Ara sıcak
  • Rezeneli enginar
  • Salata
  • Roka salatası

Ana yemek

  • Dana kaburga ve fırın sebze

Tatlı

  • Çikolata

Bu leziz menüye ulaşmak artık çok kolay! Fiyat ve teslimat bilgileri yapmanız gereken tek şey:

  • Saat 10.00-20.00 arası 0535 716 67 57 nolu numaradan sipariş vermek

veya

  • İnstagram’dan @kurkcudukkanilokanta sayfasına girmek

veya

İşte bu güzel menü için yapılması gereken bu kadar basit!

 

 

Sofra Grubu Önerileri:

Ve son olarak eğer ki hazır bu sene evdeyiz, sofra grubunda değişiklik istiyoruz diyorsanız muhakkak Gül Güler sitesini ziyaret edin deriz.

Birbirinden eşsiz yemek takımları ve linen grubuyla İzmir’in en bilindik markalarından biri olan Gül Güler, sevgililer gününe özel önerilerde bulundu.

Gül Güler ortaklarından Gonca ile yaptığımız sohbete istinaden;

 2021 yılı Sofra Grubu trendlerine buyurun beraber bakalımJ

Öncelikle Gonca, annesi ile çıktığı yolda çok başarılı, dünya trendlerini takip eden çok zevkli biri. Sofra Düzeninde son derece hızlı bir şekilde akımları sıkı takipte olan Gonca ile ne konuştuysak buyurun, onun ağzından paylaşıyorum;

“Biz bu sene, Gül Güler olarak, sevgililer günü için kıpkırmızı olmak yerine farklı kombinler öneriyoruz.

Bu kış koleksiyonumuza ait en favori dekorlardan bir tanesi de kadife ve kristalin bir aradayken verdiği hissiyat oldu.”

 

Buyurun çatal bıçak takımları, yemek takımları ve kristaller için linkleri burada bulabilirsiniz

https://www.gulguler.com.tr/kategori/catal-bicak-kasik

https://www.gulguler.com.tr/arama?q=open+up

https://www.gulguler.com.tr/kategori/promenade-eng

 

Tatlı Önersi:

 

Sofra önerimizde asıl konsept “kendimizi şımartmak” ‘idi biliyorum ama sizin bu tariften mahrum kalmanızı hiç istemedim. . Bence bu tatlıyı dışarıdan sipariş vermek yerine muhakkak kendiniz denemelisiniz. Gözünüz korkmasın, ben bile yaptım. Hem çok leziz hem de yapımı çok kolay.

Tarif @foodmoodcook ‘tan geliyor.

@foodmoodcook kimdir?

Kendisi Adana’da doğmuş, Türkiye’nin  en başarılı foodbloggerlarından biri olan @nurlu ‘nun kızı Sultan Aksoy. Annesinden elinin lezzeti geçmiş olsa ki tüm tarifleri çok iyi! İnstagram’da binlerce kişi tarafından sevilerek takip edilen, daha çok pratik, leziz yemek ve tatlı tarifleri paylaşan @foodmoodcook, ayrıca benim en yakın arkadaşım olur kendisiJ

Sevgililer gününe özel: RED VELVET CAKE tarifi!

 

Malzemeler:

 

Keki için:

 (hepsi oda sıcaklığında)

  • 115 gr yumuşak tereyağ
  • 1,5 sb toz şeker (300 gr)
  • 1 tk vanilya özü
  • 1,5 sb süt (250ml) + 3yk elma sirkesi
  • 2 orta yumurta
  • 2,5 sb un (300gr)
  • 2 yk kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tk tuz
  • 2 yk kırmızı jel gıda boyası

Krem Peynirli Kreması için:

(Krema çok kullanmayacaksanız malzemeleri 1/2 oranında düşürün)

  • 450 gr labne peyniri (suyu süzülmüş & oda sıcaklığında)
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 yk vanilya özü
  • 200 ml soğuk krema

Yapılışı:

•Önden sütü ocakta çok az ısıtıyoruz.(kaynatmıyoruz) İçine sirkeyi ekleyip kenarda bekletiyoruz.(buttermilk yapıyoruz)

•Krema için, labne peyniri çırpıyoruz. Azar azar pudra şekerini ekliyoruz. İyice kabarınca vanilya özünü ekliyoruz.

•Ayrı bir kapta kremayı 7-8 dakika iyice katılaşana kadar çırpıyoruz. Sertleşen kremayı peynirli karışıma spatula ile söndürmeden, dışardan içeriye çevirerek yediriyoruz.

•Sıkma torbasına dilediğiniz duyu takıp kremayı dolduruyoruz, hop buzdolabına!

(Uğraşmam diyorsanız, direk kapta koyun)

•Keki için yumuşak tereyağını çırpıyoruz. Krema kıvamına gelince şekeri ekliyoruz ve çırpmaya devam.  Sonra teker teker yumurtalarını ekliyoruz. Ardından vanilini ekliyoruz.

•Sonrasında başta beklettiğimiz soğumuş sütlü karışımı ekliyoruz.

•Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozunu beraber eliyoruz ve kek harcımıza yavaş yavaş ekliyoruz.Tüm harç homojen olarak karışınca gıda boyasından azar azar ekliyoruz. (Markaya göre miktar değişebilir. ) Kırmızı rengi elde edince durabilirsiniz.

•Kek harcını yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına döküyoruz.(ben yüksek olması için 18 cmlik kalıp kullandım.)

•Ben bu keki kesemem derseniz, kek harcını ikiye bölüp, iki ayrı kapta pişirebilirsiniz. Sonra birleştirirsiniz.

•180 derecede 1 saate yakın pişiriyoruz.(pişme süresi kalıp boyutuna göre değişebilir, kürdan batırdığınızda temiz çıkmalı)

•Soğuyan keki ortadan ikiye kesiyoruz, krema ile süslüyoruz!

 

 

 

 

                               Evet, ilk blog yazımızın sonuna geldik! Ben @dekorsende ve @beyazlalecicekcilik kurucularından Melis. Umarım Sevgililer Günü önerilerimizi beğenmişsinizdir. Öncelikle İzmirli Genç Girişimci firmalar olmak üzere sizinle sevdiğim, beğendiğim zevkleri paylaşmaktan mutluluk duydum! Umarım yazılarım hoşunuza gider!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sevgiyle kalın,

Dekorsende Ekibi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: SEVGİLİLER GÜNÜ 2021
Şubat 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı