Düşük Bütçe ile Yapay Çiçek Aranjmanı Nasıl Yapılır?

Düşük Bütçe ile Yapay Çiçek Aranjmanı Nasıl Yapılır?

 

Bir yapay çiçek aranjmanının görsel olarak en çarpıcı yönlerinden ikisi, taç yaprakların renkleri ve şekilleridir. Ancak bu iki yönün dışında, iyi tasarlanmış bir buketin çekiciliğine çekicilik katan birçok husus var. Bu yazımızda sizler için birkaçını derledik, hadi başlayalım! :)

 

Sap sayısı, sap yüksekliği, yaprak sayısı, saplar arasındaki boşluk miktarı ve sapların eğilme veya bükülme açısı gibi daha teknik detaylar, çiçeklerin şekli ve rengi kadar fark edilmeyebilir. Ancak güzellik hissiyatı oluşturmada bu detaylar oldukça önemli rol oynar.

 

Görsel detayları düşünmeden önce, doğru boyutlandırma için bir liste hazırlayın. Bunu yaparken vazonun yüksekliğini göz önünde bulundurarak aranjmanın ne kadar uzun görünmesini istediğinizi, buketin ne kadar geniş olması gerektiğini ve ne kadar seyrek veya dolgun bir görünüm sağlamak istediğinizi mutlaka dikkate alın.

 

1. Boyutlandırma

Elbette ki vazonuz ne kadar uzunsa, yapay çiçeklerinizin sapları da o kadar uzun olmalı. Tüm çiçeklerinizin vazonun tepesini aştığından emin olun. Her bir sapın ne kadar uzun olması gerektiği, sapların ve çiçeklerin miktarına bağlıdır; bir vazonun uzunluğunu 25 cm ve üzeri aşan uzun saplar, en fazla iki veya üç çiçekten oluşan seyrek aranjmanlarda iyi görünür. Ancak, çiçeklerin vazonun hemen üzerine oturduğu daha kısa saplardan oluşan aranjmanlar, dokuz veya daha fazla çiçekten oluşan yoğun aranjmanlarda en uygun tercih olacaktır.

2. Kesin, Koparın ve Kısaltın

Çoğu yapay çiçek demeti, aynı uzunluktan oluşan bir grup saptan meydana gelir. Bu, önceden alacağınız boyutu tam olarak bilmenizi sağlayacağı için avantajlıdır. Ancak, bir vazoya olduğu gibi yerleştirildiğinde pek çekici gözükmez, zira kat kat bir görünümün yoksunluğu, aranjmanı kalabalık ve yapay hissettirir. Bu nedenle, yapay çiçeklerinizi bir vazoya yerleştirmeden önce bir makas almalı ve demetinizdeki birkaç saptan 3-5 cm kesmelisiniz. Bir elinizle keserken diğer elinizle tüm demeti tutarsanız, aranjmanın vazoda nasıl görüneceğine dair bir fikir edinebilirsiniz. (Makas elinizdeyken, bir veya iki yaprağı koparmak ve çekici olmayan/yapay olduğu belli olan yaprakları kesmek de iyi bir fikir olacaktır, tabii yapay çiçeklerinizi Dekorsende'den aldıysanız bu adımı atlayabilirsiniz. :))

 

big artificial flower arrangements Cheaper Than Retail Price> Buy Clothing,  Accessories and lifestyle products for women & men -

3. Dolgunlaştırma

Yapay çiçek aranjmanlarında mutlaka dolgunlaştırıcı materyaller tercih edin. Dolgudan kastettiğimiz; çiçek olmayan ve tekli yeşil yaprak, sap ve dal benzeri herhangi bir materyal olabilir. Vazonuza özgün bir dokunuş sağlamak adına ağaçlardan arka bahçenize düşen yeşillik ve dalları toplayabilirsiniz. Yapay bir çiçek aranjmanına bu tarz dolgular eklediğinizde daha hacimli, dolgun ve mevsimsel bir görünüm yaratırsınız.

 

Vazonuz cam gibi şeffaf bir materyalden yapılmış ise aranjmanınızın dibini de doldurmalısınız. Bunun için mantar tıpa, kum veya düğme, meşe ve çakıl gibi daha küçük ve vazonuza sığacak materyalleri tercih edebilirsiniz. (Eğer kum tercih ederseniz, daha eğlenceli bir görünüm için farklı renklerde kumları katman katman doldurmayı deneyebilirsiniz). Çiçekleriniz esnek ve hafifse, vazonuzun dibi görünmese bile dolgu materyali kullanmak iyi bir fikir olacaktır, zira eklediğiniz ağırlık çiçekleri eşit şekilde dağıtmanıza yardımcı olacak ve her bir yapay çiçek dalını dilediğiniz gibi konumlandırmanıza olanak tanıyacaktır.

 

Yukarıda sağladığımız tüyoları denedikten sonra vazonuzu olduğundan daha dolgun göstermekte hala zorlanıyorsanız, çiçekleriniz çok sert ve düz olabilir. Çiçekler arasındaki boşlukları doldurmak için sapları hafifçe bükmeyi deneyin ve çiçeklerinizin doğal olarak güneş ışığını yakalamak için uzanıyormuş gibi görünmesini sağlayın. (Gerçek yeşilliklerin tam olarak düz durmadığını hatırlatmamızda fayda var, bu nedenle yapay bitki ve çiçeklerinizin saplarını hafifçe bükmek oldukça önemlidir).

 

4. Sunum

Elbette ki sapları yerleştirmek için bir "saksı"ya ihtiyacınız var. Vazolar, kavanozlar, şişeler, teneke kutular, saksılar, dekoratif kutular, kutu saksılar... Bunların hepsi, yapay çiçek aranjmanları için uygun seçeneklerdir. Şeffaf vazolar, belki de bunların arasında en eğlenceli olanıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi dolgu materyalleri ile görsel bir şölen yaratmanıza yardımcı olurlar. Bununla birlikte, şeffaf vazolarınızı su ile doldurmak oldukça gerçekçi bir görünüm sağlayacağı için misafirleriniz çiçeklerinizi koklamaya bile çalışabilir! Rustik ve şık bir görünüm için ise eski kasaları saksı olarak geri dönüştürmeyi deneyebilirsiniz.

 

5. Farklı Renk ve Dokuları Bir Araya Getirin

Yalnızca bir tür çiçekten oluşan yapay çiçek aranjmanları, özellikle her mevsim kullandığınızda sıkıcı gelmeye başlayabilir. Uzun süreli kullanımı ise aranjmanınızın gerçekçiliğini yitirmesini sağlayabilir. Alternatif bir aranjmanı mutlaka el altında bulundurun ve mevsimler değiştikçe aranjmanınızı da değiştirin. Değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek ise farklı çeşitlerde yapay çiçekleri aynı vazoya yerleştirmektir (Yerleştirdiğiniz çiçeklerin mevsime uygun olduğuna emin olun).

 

Yapay çiçek aranjmanları söz konusu olduğunda, en önemli unsur eğlenmektir! Çiçekleriniz arasında kontrast yaratarak, onları eşleştirerek ve farklı boyutları bir araya getirerek çiçeklerinize hayat verebilirsiniz. :)

Etiketler: yapay çiçek, yapay çiçek aranjmanı, DIY, 2022
Ağustos 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı