Cadılar Bayramı

cadılar bayramı dekorasyonu

Çeşitli cadılar bayramı dekorasyonu yelpazesi dekorsende.com'da! Festivaller, büyük partiler derken birçoğumuz cadılar bayramı için en uygun ortamın ev ortamı olduğunu söylerler. Eğer siz de bu küme içerisindeyseniz şu an doğru blogta, doğru içeriği okuyorsunuz 

Dekorsende.com'da, tema oluşturabilecek, kostüm olarak kullanabileceğiniz pek çok ürün mevcut. Bununla birlikte örümcek ağları, yapay örümcekler, kufu kafalar ve iskelete kadar cadılar bayramı hakkında aradığınız her şey muhtemelen Dekorsende.com'da. 

 

Cadılar Bayramı Dekorasyonu Rehberi


Tavsiye Ürünler


 Cadılar bayramı dekorasyonu bulmak muhtemelen işin zor kısmı değil. İşin zor kısımı, bulduğunuz dekorasyon ürünleriyle birlikte bir tema oluşturabilmek. Aksesuarlar bütünlüğünü oluşturun, kendi partinizi bir konuya dayandırın ve tam bir partici olun.

Örneklemek gerekirse, 66,73 TL olarak fiyatlandırılan zincirli 3'lü pranga, iyi bir cadılar bayramı dekorasyonu olabilmesinin yanısıra 36,14 TL'den satışta olan Zincirli Satır ile beraber güzel bir tema oluşturabilir.


Cadılar Bayranu İçin Diğer Dekorasyon Ürünleri

  

Cadılar bayramı dekorasyon fikirleri hakkında sayısız ürünlere göz atmak için yukarıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Anlatılan hikayelerden birine göre 31 Ekim’de, bir önceki yıl bedenlerinden ayrılmış ruhlar, bir sonraki gelecek yıl yaşayabilmek için beden arayışıyla dünyaya gelir ve insanlarla karışırlarmış. Ölümden sonraki yaşama kavuşmaları için tek şansları buymuş.

Ancak yaşayanlar ele geçirilmek istemedikleri için evlerini korkunç objeler ile süsleyerek ruhları korkuttuğuna inanırlarmış ve 31 Ekim gecesi evlerinin ışıklarını söndürerek soğuk bir hava yaratırlarmış. Ayrıca hayaletlere benzeyen kıyafetler giyerek etrafta ses çıkararak gezerlermiş. Böylece yanlarına yaklaşamayacaklar ve korkup kaçacaklarına inanırlarmış.



 

Bal Kabağının Hikayesi

 

Cadılar Bayramının sembolü olan oyulmuş bal kabakları (orijinal ismi Jack-o-lantern) da İrlanda geleneklerini yansıtmaktadır.

 

Hikayeye göre Jack ismindeki kötü ün yapmış bir adam, Şeytan'ı bir ağaca tırmanırken hapsetmeyi başarmış. Daha sonra ağacın gövdesinde bir haç işareti çizmiş ve şeytanın buradan kurtulmasını engellemiş. Jack şeytanla bir anlaşma yapmış. Anlaşmaya göre eğer şeytan onun aklını bir daha çelmeye çalışmazsa ağaçtan inmesine izin verecekmiş.

 

Ancak Jack öldükten sonra hikayeye göre cennete girmesine izin verilmemiş; çünkü kötü işler yapmış. Ancak cehenneme de kabul edilmemiş çünkü şeytanı oyuna getirmiş. Arada kalan Jack şeytanın verdiği kor ateş ile yolunu bulmaya çalışmış. Kor, içi boş bir şalgamın içine konmuş; böylece daha uzun süre yanacakmış.

 

Eski zamanlarda İrlandalılar şalgam oyarak içine ışık yerleştiriyorlarmış. Ancak göçün ardından geleneklerinde ufak bir değişiklik yapmak zorunda kalmışlar. Amerika'da bulunması en kolay şey olan bal kabaklarını kullanmışlar.

 


Cadılar Bayramı Aktiviteleri


   Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bal kabakları en çok sevilen dekorlarıdır. Bunun için de bir bal kabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde oyulduktan sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat gösterilmeye çalışılır.

 

Çocuklar korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı gezer ve şeker toplar, almadıkları takdirde 'ekşi bir şey', yani muziplik verir. 

 


Cadılar Bayramında Evinizi Nasıl Dekore Edebilirsiniz?


  Cadılar bayramında evinizi korkutucu ürünler ve dekorlarla süslemeye özen göstermelisiniz. Duvarlardan sarkıtacağınız cadılar ve iskeletler, yerlerde duran tarantula örümcekler ile evinizi korkunç hale getirebilirsiniz.

 

Sizin için kolaylıkla bulabileceğiniz dekorsende ürünlerini aşağıda paylaşıyoruz.


Etiketler: Cadılar Bayramı
Ekim 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı