Evinizdeki Minik Bahçeniz Teraryum

Evinizdeki Minik Bahçeniz Teraryum

Teraryum Nedir?

Yazımıza öncelikle teraryumun ne olduğunu anlatmakla başlayalım. Ortaya çıkışı 1830’lu yıllara dayanıyor. Ismini yeni duyduğumuz terrayumun geçmişi oldukça eski. Dönemin endüstiriyel şehri olması sebebiyle havası kirli olan Londra’da yaşayan Dr. Nathaniel Ward botanik tutkusunu karşılayacak, evinde yetiştirebileceği bitkiler arıyor. Uğraşları sonucunda ise tesadüfen içlerinde toprak kalıntısı kalmış kavanozlarda bitki yetiştirilebildiğini fark ediyor. Böylece zamanla “wardian case” olarakta bilinen günümüzün modern teraryumları oluşmuş oluyor.

 

Teraryum Modelleri

Günümüzde farklı farklı birçok teraryum çeşidi bulunuyor. Ister canlı isterseniz ise yapay çiçek ve hayvan kullanarak bahçe veya doğa görünümü oluşturulabiliniyor. Farklı kavanozlar, fanuslar veya teraryum için uygun olan tabakalar kullanılabiliyor. Böylece doğayı en minimal haliyle evinize ya da bulunduğunuz ortama taşıyabiliyorsunuz. Teraryumun sadece bitkilerle sınırlı kalmadığını ayrıca hayvanlarında yaşayabildiğini hatırlatmak isteriz.

 

Teraryum Malzemeleri

Dekorsende online satış sitemizden teraryum malzemelerini seçerek kendi teraryum kavanozunuzu oluşturabilir ve keyifle hobinizi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz teraryum kavanozunuzun içinde bir yazlık bahçesi konsepti oluşturabilirsiniz, dilerseniz küçük bir çiftlik havası verebilirsiniz, dilerseniz de yaz veya kış aylarına uygun tasarımlarla teraryum kavanozunuzun içini doldurabilirsiniz.

 

Teraryum Satın Al

Teraryum yeni hobiniz olmak için oldukça güçlü argumanlar sunuyor. Çünkü doğa dostu, yapımı kolay ve keyifli ayrıca bütçenizi zorlamayacak uygun fiyatlara sahip. Hem kendi evinize veya ofis masanıza dekorasyonunuza uygun teraryumlar yapabilir hemde bir arkadaşınıza hediye edebilirsiniz. Bütçenize uygun fiyatlarla online alışveriş sitemizin bahçe bölümünde yer alan teraryum malzemelerini inceleyebilirsiniz.

 


Etiketler: Teraryum
Ocak 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı