Adım Adım Yapay Bitkileri Saksıya Dikme Rehberi

Adım Adım Yapay Bitkileri Saksıya Dikme Rehberi

 

İnternette güzel bir bitki gördünüz ve onu evinizde büyütmek istiyorsunuz. Fakat bitkiyi canlı tutmak için gereken zamana, beceriye ve arzuya sahip değilsiniz. Bu durumda ne yapabilirsiniz? Cevabımız basit: Beğendiğiniz bu bitkinin yapay bitki versiyonunu edinmek!

 

Bitki bakımı çok çaba gerektirir ve herkesin harcı değildir. Ancak bu, oturma odanıza biraz tropikal veya minimal ve şık bir his veremeyeceğiniz anlamına gelmez! Bitkiler, aksi takdirde sıkıcı bir odaya çok ihtiyaç duydukları hayatı soluyabilir ve buna umutsuzca ihtiyaç duyan bir odaya taze bir his bahşeder. Birçoğumuz bitkilerin görünüşünü severiz, ancak bu muhtaç bitkileri canlı tutmak için büyük bir kısmımızın zamanı yok.

 

Eğer tam olarak sizi anlattığımızı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! Yapay bitki uzmanları olarak size yapay bitkilerinizi ve ağaçlarınızı nasıl saksıya dikebileceğinizi göstereceğiz. Haydi başlayalım!

 

1. Adım: Yapay Bitkinizi İnceleyin

Yapay bitkiler genellikle ağırlaştırmak ve taban vermek amacıyla sade bir başlangıç saksısında gelebilmekle birlikte, önceden ekili bir şekilde veya yalnızca dal olarak da üretilmektedir. Bitkiniz önceden saksıya dikilmişse ve başka bir saksı kullanmak istiyorsanız bunun mümkün olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmekte. Çok büyük ihtimalle bu, sizin durumunuz için mümkün olacak. Ancak yapay bitkiyi nereden aldığınız da bu konuda önem taşımakta.

 

Blog yazımızı okuduğunuza göre, tahmin ediyoruz ki yapay bitkinizi başka bir saksıya dikmeye hazırsınız. Yapay bitkiniz için yeni saksınızı halihazırda seçmiş olabilirsiniz. Eğer öyleyse 2. adımı atlayarak 3. adıma geçin. Ancak henüz ne tür bir saksı istediğinizden emin değilseniz 2. adımdan okumaya devam edin!

 

Adım 2: Doğru Saksıyı Seçin

Yapay bitkinizi evinize canlılık katmak için kullanıyorsanız iç tasarımınızı tamamlayan yeni bir saksı seçmek en iyi seçenek olacaktır. Odanızın  renk şemasındaki tonlardan birine uyan ya da kontrast yaratan bir saksı tercih edebilirsiniz.

 

Sade ve modern tarzda bir saksı, herhangi bir bitki ile hemen hemen her yerde hoş görünür. Ancak, bitkinizin boyutuna ve tarzına bağlı olarak galvaniz saksıları, bitki standlarını, asılı saksıları, sepetleri ve sıra dışı tarzdaki saksıları da değerlendirmeyi unutmayın!

 

Yapay sarmaşıkların yapraklarının güzelliğinden en iyi şekilde yararlanmak için arkada kalan yaprakları mutlaka yukarı doğru yükseltmelisiniz. Koyu renkli bitkiler daha açık renkli saksılarla en iyi uyumu sağlamakta. Sepetler ise özellikle zeminde kullanım için uygun. Güvenli bir seçim için nötr renklere sadık kalın, ancak odanın vurgu renklerini kullanmaktan veya odanın odak noktası olarak sanatsal ve egzotik bir saksı seçmekten korkmayın!

 

Saksı renginizi seçtikten sonra şimdi doğru boyutu belirleme zamanı! Gerekirse yapay bitkinizi kabartın ve bitkinin genişliğini de mutlaka göz önünde bulundurun. Genel olarak saksınızın genişliği, orantılı bir görüntü için bitkinin en dışarda kalan yapraklarının genişliğinin en az 1/3'ü kadar olmalıdır. Bu kesin bir kural değil, ancak hangi genişliğe ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir tüyo olacaktır. 

 

Yapay bitkilerin en güzel yanlarından biri, sulamaya ihtiyaç duymamaları! Bu, drenajlı bir saksı almak için endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Bu sayede seçenekleriniz önemli ölçüde çoğalacak ve yalnızca bitkinizin muhteşem görünmesine odaklanabileceksiniz!

 

3. Adım: Saksı Malzemelerinizi Seçin

Yapay bitkiniz için saksı seçiminiz tamamsa şimdi bazı saksı malzemelerine el atmanız gerekecek. Bitkiyi dik tutmak için ne kadar ek ağırlığa ihtiyacınız olduğuna, başka bir saksı olmadan bitkinizi doğrudan bir sepete koymak isteyip istemediğinize ve çocuklarınız için bir yaramazlık sebebi olup olmayacağı gibi faktörlere bağlı olarak birkaç seçeneğiniz var. Örneğin, bunlar arasından seçim yapabilirsiniz:

 
  • Toprak: Son derece doğal görünür, oldukça ağırdır, en ucuz seçeneklerden biridir.
  • Kum: Oldukça ağırdır, güzel görünebilir. Ancak, onu tuvalet olarak kullanabilecek kedileriniz veya oynayarak etrafa saçacağını düşündüğünüz çocuklarınız varsa ideal bir seçenek olmayabilir.
  • Çakıl Taşları: Güzel görünür, ağırdır, ihtiyacınız olan volüme göre fazla pahalı değildir.
  • Dekoratif Cam Taşlar: Küçük saksılar için eğlenceli ve ideal bir seçenektir.
  • Aranjman Köpüğü: Kullanması kolay bir seçenektir. Ancak etrafa saçılma riski bulunuyor ve pek çevre dostu bir seçenek değil.
 

Bu adımı fazla düşünmenize gerek yok, yalnızca işinize yarayacak bir şey seçin. Doğal bir görünüm için seçiminizin üzerini yapay yosun veya biraz saksı toprağı ile doldurabilirsiniz.

 

Adım 4: Bitkinizi Pozisyonlandırın ve Saksınızı Doldurun

Yapay bitkinizi saksının ortasına dik olarak yerleştirin. Başlangıç saksısını çıkarma konusunda endişelenmeyin, kumun veya toprağın altına gömün ve etrafını doldurun. Yapabiliyorsanız, bir arkadaşınızın veya aile ferdinizin bitkiyi sizin için dik tutmasını sağlayın. Saksıyı tek başına dolduruyorsanız dikme sırasında yapay bitkinizin dik durup durmadığını kontrol etmek için arada sırada bir adım geri atarak inceleyin. 

 

Artık yapay bitki saksınız hazır! Tadını çıkarın! :)

Etiketler: yapay bitki, yapay ağaç, saksı, rehber, 2022
Eylül 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı