Evinize Yeni Soluk Rüya Kapanı

Evinize Yeni Soluk Rüya Kapanı

Rüya Kapanı Nedir?

Kökleri kızılderililere uzanan rüya kapanları , Ojibwe Kızılderilileri'nin kültürüne dayanıyor. Bu yerlilerin inançlarına göre rüya kapanları bebek ve çocukları koruduğuna inanılan örümcek kadın tanrısını temsilen yapılıyor ve odadaki kötü enerji ve düşünceleri hapsediyor. 

İşte inanışa göre nasıl çalıştığı;

Rüya kapanı oda içerisinde sabah güneşinin parladığı yatağın üzerine asılıyor. Ortasındaki ağ güneşin parlamasıyla mutluluk ve iyilik dolu düşünce ve rüyaları kuş tüyleri sayesinde uyuyan çocuklara aktarıyor, kötü düşünceler ve kabuslar ise ağa takılıp güneş ışınlarında yanıp yok oluyor. Görülen rüyaların insan bilincini etkilediğine inanılan kızılderililere göre bu da mutlu ve huzurlu bireyler olmamızı sağlıyor. 

Hangi Parçalar Neyi Temsil Ediyor?

Diğer tüm inançlarında olduğu gibi kızılderililer rüya kapanının gücünü doğadan almış. Rüya kapanının yuvarlak silueti yaşam döngüsünü simgeliyor. Ayrıca güneş ve ayın her gün gökyüzündeki seyahatini de belirtiyor. Ortasında bulunan örümcek ağı gece kötü düşünce, rüya ve enerji topluyor, güneş ışığıyla birlikte tüm kötülükleri yok ediyor. Kuş tüyleri ise güzel rüyaları yatakta uyuyan kişiye aktarıyor. Üzerinde bulunan boncuklar ise ağı yapan örümcekleri temsil ediyor. 

Günümüzde Rüya Kapanları

Günümüzde rüya kapanlarının kötü rüya ve enerjiden insanları koruduğuna inananlar hala var ancak; modern dünyada iyilik ve kötülük kavramını sembollerle sınırlamak çoğu insana da uymuyor. Bunun yerine rüya kapanlarını bir görsellik unsuru tasarım objesi haline getirmek ise popüler olan!

Rüya kapanlarını dövme tasarımlarında kullananlar da arabalarına asanlar da var. Hatta rüya kapanlarını kullanarak düğün konsepti bile hazırlanıyor!

 Dekoratif Kullanımlar

Siz de yaşam alanlarınız da bu güzel objeleri tamamen dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz Otantik etkileriyle evinizin yeni gözde parçası olabilir.

Rüya kapanlarını dilerseniz çoklu bir biçimde kullanabilir dilerseniz dev bir rüya kapanını ev dekorasyonunuzun merkezine asabilirsiniz. Örümcek ağları, hayvan şekilleri veya ağaç şeklinde karşımıza çıkabilir! 

Dilerseniz sadece yatak odanızda değil rüya kapanlarınızı bahçenizde ağaçlarınızı süslemek için kullanarak rengarenk bir görüntü elde edebilirsiniz.

Elbette en güzel fikirlerden biri topluca yatağımızın üzerine gerçek amacını hissederek asmak belki de...

Hem dekoratif hem spiritüel yanı güçlü olan rüya kapanı trendine sizde katılın! Kötü rüyaları kovmanın nesi kötü olabilir ki?

Etiketler: Rüya Kapanı
Nisan 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı